Over ons

Merba office Oosterhout Panorama

Sinds de oprichting in 1920 is Merba een industriële koekjesfabrikant. Door een grote nadruk te leggen op innovatie en vooruitgang is de fabriek gegroeid van 5000 vierkante meter in 1979 naar 50.000 vierkante meter in 2010. In deze periode van meer dan dertig jaar heeft Merba zijn fabriek verhuisd binnen Nederland, heeft Merba zijn productie capaciteit vergroot, en heeft Merba meerdere producten op de wereldmarkt geïntroduceerd.

Merba’s onvermoeide inspanningen om zijn productie activiteiten te blijven uitbreiden, door zich met name te richten op differentiatie en optimalisatie van zowel de producten als het productie proces, resulteren nog steeds in een toename in kwaliteit en efficiëntie.

Ondanks het wereldwijd leveren van hoge volumes heeft Merba zijn flexibiliteit behouden gezien het feit dat verschillende overeenkomsten verschillende productspecificaties met zich mee brengen met betrekking tot het recept, het formaat, het gewicht en/of de verpakking. Zulke flexibiliteit wordt bereikt door middel van geavanceerde en inschikkelijke machinerie in samenwerking met continu opgeleid personeel.

De missie van Merba is het fabriceren van hoogwaardige koekproducten, eigentijds en modern, veelal onder private label met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding door het gebruik van een modern productiepark waarbij automatisering en arbeidsreductie centraal staan in combinatie met grotere productievolumes, door groeiend mondiaal te opereren, omkaderd door hoge eisen aan voedselveiligheid en maatschappelijke duurzaamheid.

De combinatie van de ontwikkeling van menselijk kapitaal, technologische en ambachtelijke innovatie en automatisering, en zowel effectieve als efficiënte flexibiliteit zorgt voor een sterke en duurzame positie in een zeer competitieve markt in stand. Op deze manier behoudt Merba een hoge kwaliteitsstandaard met betrekking tot de producten en het product proces terwijl ook lage prijzen worden gehandhaafd.

Wil je bij ons werken?

Wil jij bij Merba werken? Bekijk dan nu onze vacatures door hier te klikken.

nl_NLNederlands